ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
PROJECTS
SEO SERVICES
SMS PROMOTION
WEB HOSTING
WEB DEV.
mobile friendly responsive design
Η Google αλλάζει...
η ιστοσελίδα σας είναι mobile friendly;
Η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα νέο τρόπο κατάταξης αποτελεσμάτων, ο οποίος αλλάζει δραματικά τα δεδομένα αναζήτησης παγκοσμίως. Ξεκινώντας από τις 21 Απριλίου 2015, ένας νέος παράγοντας θα επηρεάζει πλέον το κατά πόσο μια ιστοσελίδα θα εμφανίζεται υψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Ο παράγοντας mobile friendly.
Η ίδια η Google σημείωσε πως “θέλουμε να διευκολύνουμε τους χρήστες να βρίσκουν πιο σχετικά αποτελέσματα με βάση τη συσκευή στην οποία πραγματοποιούν την αναζήτηση”. Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει πως ιστοσελίδες που δεν είναι mobile friendly θα πέσουν στην κατάταξη της δημοφιλούς υπηρεσίας.
responsive design
seo friendly website mobile tablet web presence
Γιατί έχει τόσο σημασία;

Το μέγεθος της οθόνης και η μέθοδος εισόδου (πληκτρολόγιο ή κίνηση) έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο πώς οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας, και οι άνθρωποι κινούνται πλέον μεταξύ πολλαπλών συσκευών (laptops, tablets, smartphones) για να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το Pew Research Center, το 58% των ενηλίκων σε Ευρώπη και Αμερική διαθέτουν έναν σταθερό υπολογιστή, το 61% έχουν ένα φορητό υπολογιστή, το 46% είναι πλέον κάτοχοι smartphone, και 18% είναι ιδιοκτήτες ενός tablet. Η Microsoft ήδη από το 2014 πρόβλεψε ότι το κινητό θα ξεπεράσει τον υπολογιστή στη χρήση διαδικτύου και 9 μήνες από τη δήλωσή της, στις αρχές του 2015, η παγκόσμια επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο από φορητές συσκευές ξεπέρασε το 51%!

Οι κινητές τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο που οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν στο διαδίκτυο, αλλά πολλές εταιρείες δεν αλλάζουν για να διευκολύνουν τους πελάτες τους. Ο Neil Patel, ιδρυτής της KISSMetrics, σημειώνει ότι “ενώ περισσότερο από τους μισούς χρήστες smartphone προτίθενται να αγοράσουν από μια ιστοσελίδα κινητού, λιγότερο από το 5% των online καταστημάτων έχουν μια mobile friendly ιστοσελίδα”.

Αγνοώντας τον responsive σχεδιασμό, δημιουργείται μια κακή εμπειρία κινητού για τον επισκέπτη και δίνει μια άσχημη εντύπωση για την εταιρία σας. Σύμφωνα με την Compuware “το 40% των επισκεπτών θα πάει σε έναν ανταγωνιστή, αν έχετε αποτύχει να προσφέρετε μια ικανοποιητική εμπειρία κινητού”.

Ο responsive σχεδιασμός βοηθά και εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης για όλους τους επισκέπτες σας από οποιαδήποτε συσκευή σας επισκέπτοναι. Μια καλή εμπειρία χρήστη μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερους επισκέπτες, περισσότερες πωλήσεις, και μια ισχυρότερη συνολική παρουσία στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που έχει λανσάρει η Google στα αποτελέσματά της.

 


Τι είναι responsive σχεδιασμός;

Ο responsive σχεδιασμός αναφέρεται στην δυνατότητα ενός website να αλλάξει τη διάταξη και το περιεχόμενό του ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήσης για να το επισκεπτεί. Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται κυριολεκτικά στο περιβάλλον του. Για παράδειγμα, εάν το site σας χρησιμοποιεί responsive web design, ένας επισκέπτης-χρήστης smartphone, θα δει μια διάταξη που έχει βελτιστοποιηθεί για την οθόνη του κινητού του τηλεφώνου.

Μια responsive ιστοσελίδα, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε μέγεθος οθόνης, είτε αυτό είναι ένα κανονικό pc, είτε ένα tablet ή κινητό τηλέφωνο, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Όλα τα στοιχεία που αποτελούν το website σας, θα αναδιατάσσονται, θα ελίσσονται και θα προσαρμόζονται ώστε να παρέχουν μια απρόσκοπτη πλοήγηση για τον τελικό χρήστη.

Και η Google... θα σας ανταμείψει για αυτή σας της προσπάθεια!

@2014 CITYCOM I.S. All rights reserved